top of page
(+32)054343202                                                            Gratis levering in België en Nederland                                                                             info@droommatrassen.be 
Pluche groen bed

De voordelen van een boxspring 

De voordelen van een boxspring...

Wat is een boxspring eigenlijk?

Een boxspring is een type bed bestaande uit drie hoofdcomponenten: een stevig houten of metalen frame (de "box"), een vereninterieur (de "spring") en een comfortabele matras. Samen vormen deze elementen een compleet slaapsysteem dat vaak wordt geprezen om zijn ondersteuning, comfort en esthetiek.

 

De boxspring zelf fungeert als een stevige en duurzame basis voor het bed, en het is ontworpen om de levensduur van de matras te verlengen. In plaats van lattenbodems, zoals bij conventionele bedden, gebruikt een boxspring een vereninterieur om gewicht gelijkmatiger te verdelen en de druk op de matras te verminderen. Deze veren geven extra veerkracht en ondersteuning, wat kan bijdragen aan een betere nachtrust.

Boven op de boxspring komt meestal een matras naar keuze, die kan variëren van pocketveringmatrassen tot traagschuimmatrassen en andere soorten, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en behoeften van de slaper.

Het boxspringmatras zelf bestaat uit pocketveren, die individueel zijn verpakt in zakjes. Deze veren bieden optimale ondersteuning en ventilatie aan het lichaam tijdens het slapen. Ze zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht, waardoor drukpunten worden verminderd en de wervelkolom goed wordt uitgelijnd.

Bovenop het boxspringmatras kan een extra laag, genaamd een topmatras, worden geplaatst om het comfort verder te verhogen en de duurzaamheid van het matras te bevorderen.

Boxsprings zijn populair vanwege hun comfort en luxueuze uitstraling. Ze worden vaak gebruikt in hotels en slaapkamers van hoge kwaliteit vanwege hun esthetische aantrekkingskracht. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het uiteindelijke slaapcomfort niet alleen afhankelijk is van de boxspring, maar ook van de kwaliteit en het type matras dat erbovenop wordt geplaatst.

Waarom een boxspring?


Een zeer groot voordeel van een boxspring is dat de bodem met elk type matras kan worden
gecombineerd. Dit houdt dus in dat er voor iedere slaper een mogelijkheid is. Het wordt echter wel aangeraden een matras te gebruiken die pocketveren bevat. Het interieur is vrij open en luchtig: dit zorgt ook voor betere ventilatie. De levensduur van het matras wordt verbeterd doordat de bodem weinig tegendruk biedt. Een boxspring is nog vrij ‘kaal’ en kan dus naar jouw wens worden aangepast, je kunt geheel jouw eigen stijl creëren door middel
van verschillende hoofd- en voetborden.
Een boxspring kent een dubbele en vaak zelfs een driedubbele ondersteuning. Het is namelijk een
combinatie van een matras en een gestoffeerde bedbodem. Er liggen dus als het ware twee
matrassen op elkaar. Deze combinatie komt het slaapcomfort ten goede. Soms wordt er ook nog
gekozen voor een extra topper. Hierdoor wordt de boxspring nog comfortabeler.

Het is belangrijk op te merken dat de uiteindelijke slaapervaring afhangt van persoonlijke
voorkeuren en behoeften. Sommige mensen geven de voorkeur aan andere soorten bedden
of matrassen, afhankelijk van hun lichaamsbouw, slaapgewoonten en eventuele
gezondheidsproblemen. Het is raadzaam om verschillende opties uit te proberen voordat
men een definitieve keuze maakt om het meest geschikte bed voor individuele behoeften te
vinden.
Verbeterde Ondersteuning: Een boxspring heeft een stevig frame met een vereninterieur,
waardoor het gewicht gelijkmatiger wordt verdeeld en de drukpunten op het lichaam
worden verminderd. Dit zorgt voor een betere ondersteuning van de wervelkolom en kan
rug- en nekpijn helpen verminderen.
Duurzaamheid van de Matras: Door het vereninterieur van de boxspring wordt de
levensduur van de matras verlengd. Het zorgt voor een stabiele basis en voorkomt dat de
matras doorzakt, waardoor deze langer meegaat.
Comfort en Veerkracht: De veren in de boxspring geven extra veerkracht, wat kan bijdragen aan een comfortabelere en veerkrachtige slaapervaring. Het kan de bewegingsisolatie verbeteren, zodat bewegingen van de ene partner minder worden gevoeld door de andere.
Esthetische Aantrekkingskracht: Boxsprings hebben vaak een luxueuze uitstraling en
kunnen het uiterlijk van een slaapkamer verbeteren. Ze zijn beschikbaar in verschillende stijlen, stoffen en kleuren, waardoor ze passen bij diverse interieurs.
Combinatie met matras naar keuze: Bovenop de boxspring kan een matras naar persoonlijke voorkeur en behoeften worden geplaatst. Dit biedt de mogelijkheid om een
matras te kiezen die het beste bij uw slaapgewoonten past, zoals een pocketveringmatras, traagschuimmatras, of latexmatras.Hoogte van het Bed: Een boxspring creëert over het algemeen een hoger bed dan
conventionele bedden, wat voor sommige mensen prettig kan zijn bij het in- en uitstappen.

Wat zijn voor- en nadelen van een boxspring?

 

Wist je dat je bij een boxspring, naast een goede lichaamsondersteuning, ook verzekerd bent van een goede temperatuurregulatie en ventilatie? Het is essentieel om de voor- en nadelen van een boxspring af te wegen tegen uw persoonlijke behoeften, voorkeuren en budget. Het proberen van verschillende bedden en het raadplegen van een expert kunnen u helpen bij het maken van de beste keuze voor uw slaapcomfort. Daarnaast zijn er nog tal van voor- en nadelen te benoemen. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

 

Voordelen

 

Ondersteuning: Het vereninterieur van een boxspring zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het gewicht en biedt optimale ondersteuning aan het lichaam tijdens het slapen. Dit kan helpen om drukpunten te verminderen en de wervelkolom goed uitgelijnd te houden, waardoor nek- en rugklachten worden verminderd.

Comfort: De veerkrachtige veren in een boxspring geven een comfortabel slaapoppervlak, wat bijdraagt aan een betere nachtrust. Dit zorgt voor een aangenaam gevoel tijdens het liggen en kan de slaapkwaliteit verbeteren.

Duurzaamheid: Een boxspring biedt een stevige en duurzame basis voor het bed. Het kan de levensduur van de matras verlengen doordat het de matras beschermt tegen slijtage en verzakking.

Ventilatie: Het gebruik van pocketveren in het boxspringmatras zorgt voor een goede ventilatie. Hierdoor kan vocht gemakkelijker worden afgevoerd, wat kan helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur tijdens het slapen en het voorkomen van overmatig zweten.

Esthetiek: Door de enorme keuze mogelijkheden op gebied van design, kleur en materiaal (stof, leer en houtdetails) is de boxspring zeer goed aan te passen aan je slaapkamer interieur of woonstijl. De boxspring kun je geheel zelf samenstellen zodat deze exact gaat voldoen aan jouw persoonlijke wensen. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een elektrisch verstelbare boxspring. Ideaal voor de momenten vlak voor of na het slapen, om lekker comfortabel nog even te lezen, tv te kijken of te ontbijten. Zo maak je je boxspring extra comfortabel.

Doordat een boxspring uit meerdere losse onderdelen bestaat, kan je het ligcomfort volledig op jouw persoonlijke wensen afstemmen. Het matras bepaalt de tegendruk en is afhankelijk van je gewicht. Het topmatras bepaalt het ligcomfort: kies voor een warmer materiaal zoals latex of traagschuim of juist verkoelend zoals gelfoam of pocketvering.

Ook de afmetingen zijn op jouw voorkeuren af te stemmen, zo is een boxspring ook ideaal voor de kleinere slaapkamers. De breedtemaat bepaalt voor een groot gedeelte jouw slaapcomfort. Bepaal dus zelf de ideale afmetingen.

De hoogte van een boxspringcombinatie is gelijk op een prettige hoogte zonder gelijk oubollig over te komen. Vaak is een boxspring dan ook een stuk hoger dan een gewoon ledikant met bedbodem en matras. De hoogte zorgt voor een prettige in- en uitstap in bed, fijne werkhoogte tijdens het verschonen en ook een aangename hoogte om te slapen. Met opmerkingen meeste zijn dezelfde als de tekst hierboven?

Een boxspring gaat over het algemeen lekker lang mee. De levensduur van een boxspring is maar liefst 25 jaar. Na 8 jaar is het verstandig de topmatrassen te vervangen.

 

Nadelen

 

Prijs: Boxsprings kunnen relatief duur zijn in vergelijking met conventionele bedden met lattenbodems. De kosten kunnen variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de gebruikte materialen.

Gewicht en omvang: Boxsprings kunnen zwaar en omvangrijk zijn, wat het verplaatsen of veranderen van de slaapkameropstelling bemoeilijkt.

Niet geschikt voor elk type matras: Hoewel de meeste boxsprings geschikt zijn voor diverse matrassen, zijn er sommige matrassen (zoals dunne futonmatrassen) die mogelijk niet goed passen op een boxspring.  Geen opbergruimte Bij een boxspring met een verend onderstel kun je de ruimte onder het bed niet gebruiken om dingen op te slaan.

Ruimte: Vanwege hun hoogte kunnen boxsprings meer ruimte in beslag nemen dan traditionele bedden, wat vooral in kleinere slaapkamers een uitdaging kan zijn.

Telefoon 

(+32)054343202

Email 

bottom of page