Matrassen
Een nieuw matras nodig?
Het matras vormt samen met de bedbodem het belangrijkste onderdeel voor een goed slaapcomfort. Hierdoor is het van belang dat u goede matrassen in uw ledikant of bedombouw heeft. De adviseur van Droommatrassen helpt u hierbij graag. Zo kunt u een matras vinden dat past bij uw voorkeur.
Wij adviseren u altijd onze matrassen te testen voordat u een matras koopt. Dit is voor ons niet meer dan logisch. Uiteindelijk wilt u goed kunnen slapen. Het kopen van een matras is een jarenlange investering. Daarover hoort u op de best mogelijke manier te worden geïnformeerd.
Om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden hebben wij ons assortiment online inzichtelijk gemaakt. Zo kunt u op uw gemak alle specificaties en mogelijkheden bekijken. Voor goed slaapadvies komt u vervolgens naar de winkel.
We hebben momenteel geen producten om weer te geven.
Een matras dat past bij jou
Een goed matras vormt de basis voor een goede nachtrust. Een vereiste voor een comfortabele nachtrust is dan ook het kiezen voor een matras die past bij jouw lichaam en slaapvoorkeuren. Bij Droommatrassen vind je verschillende soorten matrassen, zoals een koudschuim matras en een pocketvering matras. Wist je dat een koudschuim matras en een pocketvering matras veel van elkaar verschillen? Beiden zijn overigens geschikte matrassen voor op een boxspring of een bed met lattenbodem.
Koudschuim matras: uitstekende luchtcirculatie en ventilatie
Dankzij de open celstructuur van een koudschuim matras, is dit type matras goed in staat om vocht op te nemen en om te ventileren. Dus als jij het van nature snel (te) warm hebt in bed, kan een koudschuim matras uitkomst bieden. Daarnaast vertoont een koudschuim matras weinig tot geen kuilvorming. Hierdoor gaat dit type matras jarenlang mee. Een ideaal boxspring matras dus!
Pocketvering matras: verstevigde comfortzones
De kwaliteit van een pocketvering matras hangt af van het aantal veren per m2. Daarnaast biedt een pocketvering matras verschillende comfortzones, die extra ondersteuning bieden tijdens de nachtrust.
Dit zijn drukpunten, zoals bij de heupen en schouders. Tevens is een pocketvering matras zeer hygiënisch, omdat het matras goed ventileert.
Bij Droommatrassen vind je alleen pocketvering matrassen met een hoog aantal veren per m2. Zo verzekeren we je van het allerbeste comfort.
Kies je voor een latex matras?
Het is belangrijk om eerst te weten dat er verschillende soorten latex zijn. Zo bestaat er natuurlatex en synthetisch latex. Natuurlatex is een grondstof die wordt gewonnen door het aftappen van de rubberboom Hevea Brasiliensis. Dat sap noemen we ook wel latexmelk.
Synthetische latex wordt gemaakt door middel van een chemisch proces waarbij aardolie als grondstof wordt gebruikt in plaats van het sap van de rubberboom. Een synthetisch latex matras heeft vaak vergelijkbare eigenschappen als een natuurlatex matras. Zo bieden beide latex soorten goede drukverdeling en ventilatie. Het verschil zit hem echter in de duurzaamheid en veerkracht van het matras.
​
Nu weet je wat een latexmatras is, maar hoe wordt het gemaakt? Om van het getapte melksap latex te maken, moeten er een aantal stappen worden doorlopen. In dit proces zit er een verschil tussen traditioneel latex en Talalay latex.
Talalay latex is afkomstig van tropische rubberboomsoorten in Zuid Amerika en Azië. Bij Talalay latex wordt de latex-mal eerst vacuüm gezogen, waarna deze wordt bevroren tot een temperatuur ver onder nul. Vervolgens wordt de latex-mal verhit tot hoge temperaturen, waardoor het latexschuim in de mal omhoog rijst. Dit proces geeft Talalay latex een meer open structuur dan normaal latex. Dit zorgt voor een betere warmte- en vochtregeling. Een Talalay matras is tot wel 30% koeler dan een matras van traditioneel latex.
De voordelen van Talalay latex maken dit type matrassen vaak ook een stukje duurder dan andere matrassen. Dit komt ook omdat Vita Talalay een bijzonder en edel product is. Een ander soort matras met veel vergelijkbare voordelen is koudschuim, waarvan de prijs juist weer wat lager is, alleen is het ligcomfort tussen deze twee type matrassen niet te vergelijken.
Het perfecte matras is en blijft een persoonlijke voorkeur. Waar je hoe dan ook rekening mee moet houden, zijn een goede ventilatie en vochtregulatie. In het geval van latexmatrassen zou je dan voor een Talalay latex kunnen gaan.
Een latex- of een koudschuim matras, ook hier zitten weer verschillen tussen. Een koudschuim matras bevat veel dezelfde voordelen waar Talalay latex bekend om staat. Het is luchtig, flexibel en gaat lang mee.
Echter zijn er ook verschillen. Koudschuim matrassen hebben een open celstructuur. Hierdoor beschikken zo over een betere vochtregulatie en blijven ze koeler. Een koudschuim matras is in vergelijking tot een latexmatras over het algemeen ook een stukje goedkoper. Het comfort van koudschuim en latex is daarentegen niet te vergelijken.
Verschillende soorten matrassen
Wat is het verschil tussen koudschuim matrassen en latex matrassen? Koudschuim heeft een beter ventilerend vermogen dan latex en is beduidend koeler. Maar er zijn nog meer verschillen tussen koudschuim en latex. De levensduur van latex is absoluut korter omdat het een gesloten celstructuur heeft en latex (rubber) heel slecht tegen zout kan. Het zout blijft, als het zweet is opgedroogd, op het schuim liggen en hard latex uit. Zout heeft op koudschuim geen enkel effect.
Omdat de ventilatie bij latex minder goed is wordt latex als een warm type matras gezien en ervaren. Koudschuim is juiste een relatief koel matras door de goede ventilatie en werkt ook goed voor mensen die transpireren gedurende de nacht. De elasticiteit van koudschuim is geweldig goed en daarom is het lig comfort ook zo vergelijkbaar met latex. Want ook koudschuim is bijzonder elastisch en biedt daardoor goede ondersteuning en veel comfort. Als laatste is de duurzaamheid van koudschuim langer dan bij latex. Latex zal met de jaren uitharden en dus steviger worden.
​
Een traagschuim matras is gemaakt van visco-elastisch polyurethaan: een kunststofsoort. Dit materiaal is van zichzelf redelijk hard, maar het wordt langzaam zachter door lichaamswarmte. Hierdoor vormt het matras zich als een soort mal om je lichaam.
​
​
Bel naar 054343202
Ma - Za 10.00 -18.00u
Vr GESLOTEN
Zo 13.00 -18.00u